Deti v Brezne cez štrajk korčuľovali, plávali aj čítali v knižnici

27.11.2012 Brezno

Brezno 27. novembra (TASR) – Hoci boli dnes pre breznianskych škôlkarov dve z troch materských škôl (MŠ) v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta opäť otvorené, MŠ na Mazorníku štrajkovala a rovnako sú na tom aj tri mestské základné školy (ZŠ).

Ako TASR ďalej uviedla asistentka primátora Alena Šperková, v čase štrajku mesto zriadilo kontaktné body, v rámci ktorých je zabezpečovaná nevyhnutná starostlivosť o deti a žiakov počas dopoludňajších hodín. V zriaďovateľskej pôsobnosti mesta sú tri ZŠ s MŠ.

Šperková pokračovala, že počet detí, ktoré využili túto ponuku, dnes stúpol. Do voľnočasových aktivít sa zapojilo vyše 50 detí, pričom 34 zaujalo korčuľovanie, 12 detí sa venovalo aktivitám v Centre voľného času (CVČ), sedem si zaplávalo a dve čítali v knižnici. V prvý deň štrajku, pondelok (26. 11.), prišlo do kontaktných bodov 43 detí a najviac využili opäť možnosť korčuľovania a plávania.

Kontaktné body sú miesta prvého kontaktu, kam môžu rodičia priviesť svoje dieťa v čase od 7.30 do 8.00 h. počas trvania štrajku. Sú na dvoch miestach, a to na sídlisku Mazorníkovo v mestskej knižnici a v budove mestského úradu v obradnej miestnosti. Odtiaľ sa deti presúvajú v sprievode zodpovedných pracovníkov do centier určených na voľnočasové aktivity. Deti majú v siedmich centrách na výber viacero možností. Navštíviť môžu Mestskú knižnicu na Mazorníkove, CVČ, Základnú umeleckú školu, Mestské kultúrne stredisko, ktoré zabezpečuje premietanie, no deti sa môžu tešiť aj na kvízy. Mestský športový klub ponúka zasa možnosť tráviť čas na plavárni, v Aréne či na polyfunkčnom ihrisku. Aktivity poskytujú aj Komunitné centrum Zadné Hálny a Denné centrum Prameň s Mestskou knižnicou.

"Po ukončení činností budú deti opäť sústredené v kontaktných bodoch, odtiaľ si ich budú môcť rodičia vyzdvihnúť," dodala Šperková.
 

Vyberte región